MUZIKA region

Bane Paunović – Bez zahtevnih pesama nema uspeha! VIDEO

Bane Paunović, jedan od pevača koji se relativno skoro pojavio na našoj sceni, ali već uveliko grabi krupnim koracima ka vrhu.

Foto: Privatna arhiva

Ovaj Obrenovčanin, sa prebivalištem u Beču nedavno je skrenuo pažnju zavidnim izvođenjem teških evergreen pesama narodne muzike. U saradnji sa „Hit Radiom“ iz Požarevca pažnju nam je skrenulo izvođenje pesme „Zašto su ti kose pobelele druže“ legendarnog Muharema Serbezovskog.

„Ovo je jedna od mojih omiljenih pesama. Inače volim da pevam teške pesme, a ovo je svakako jedna od njih, pravi pevački zalogaj“, kaže Bane za Balkan Star News.

Po čemu je Bane ova pesma specifična u odnosu na neke druge?

„Pa, pored toga što je kako sam već rekao izuzetno teška i zahtevna i što je peva legendarni Muharem Serbezovski, ovo je vrlo emotivna pesma koju treba doneti na pravi način. Može se ona otpevati tehnički tačno, ali ako se ne potrefi manir same pesme i emocija koju ona nosi, nije postignut nikakav cilj.“

Da li je za vas mlade pevače bitno da pevate ovakve teške i zahtevne pesme?

”Iskreno-mislim da jeste. Barem meni. Treba se dokazati pevački, a kad se to jednom uradi, onda je svakako lakše pevati one neke druge pesme haha“. Ja sam godinama radio na svojoj interpretaciji i na onome što je po mom mišljenju najbitnije u pevanju, a to je prenošenje emocije na publiku. Možete da pevate koliko hoćete, ali ako su ljudi ravnodušni na to šta neko peva, nema nikakve svrhe ni od raspona glasa, niti od tehnike koju pevač poseduje, a bez tih teških i zahtevnih pesama nema ni velikog uspeha!”

Da li si u tom smislu imao neke pevačke uzore sa estrade?

”Niko na estradi nema tu emociju u pevanju kao Dragana Mirkovic i Vesna Zmijanac među pevačicama, a među pevačima po mom mišljenju bez premca su Šaban Šaulić, Adil i naravno pomenuti Muharem Serbezovski.”

 

Šta možemo ubuduće očekivati od tebe?

„Uskoro bi trebalo da objavim jednu pesmu malo bržeg ritma“

Ipak ne neku zahtevnu ili tešku?

„Kasnije da, jer pored Muharemove pesme, urađene su još neke takve zahtevne, evergreen pesme naše narodne muzike koje bi trebalo da pokažu moje pevačke sposobnosti, a moj prvi singl će biti namenjen mojoj generaciji“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *