MUZIKA svet

Evrovizija – Srbija pala na kladionicama, Hrvatska optužena za plagijat! VIDEO

Još nešto malo više od mesec dana ostalo je do početka Evrovizije, a naši predstavnici Sanja Ilić i Balkanika zauzimaju tek 38. mesto na kladionicama, dok Rumuni tvrde da im je Hrvatska ukrala pesmu.

Foto: Screenshot YouTube

Sudeći po kladionicama, niko od predstavnika bivše Jugoslavije neće se proslaviti na Evrosongu u Lisabonu, gde su učešće uzele 43 zemlje! Srbija trenutno zauzima 38. mesto, Crna Gora 40, Slovenija 42, Hrvatska 33, Makedonija 26, dok BiH nema predstavnika.

Trenutno najveći favoriti za pobedu su Izrael i Estonija, a šanse se daju i predstavnicima Češke, Australije, Belgije, Francuske i Švedske.

Sve su glasnije optužbe da pesma “Crazy”, koju izvodi predstavnica Hrvatske Franka Baletić, nije autorsko delo. Bar tako tvrdi rumunski muzičar Guez, koji kaže da je još početkom godine napisao kompoziciju koja je identična hrvatskoj evrovizijskoj pesmi. – “Hrvatski evrovizijski tim laže. Ne postoji besplatna instrumentalna verzija, a mi smo s ovim projektom počeli 11. januara 2018. Producent je prodao ovaj bit ili ga iznajmio dva puta” – naveo je Guez na Fejsbuku.

Menadžer Franke Batelić demantovao je krađu. – “Pesma ‘Crazy’ je autorsko delo tima ‘Karpo medija’. Na razvoju pesme, u saradnji s HRT, intenzivno se radi od decembra. Izvođač koji je iskoristio pesmu ‘Crazy’ kao podlogu za svoju rep obradu potpisao je Denzela Bitsa.” – prenosi Kurir.

Leave a Reply