MUZIKA region SHOWBIZZ

Lepa Brena: Previše je politike u medijima, preuzela je naš suživot! VIDEO

Najpopularnija balkanska zvezda, Lepa Brena, uskoro će obradovati svoje mnogobrojne fanove novim albumom i dokumentarnim filmom, a šta je imala da kaže na temu politike i stanja na Balkanu pročitajte u daljem tekstu.

Foto: Screenshot/YouTube

Folk diva, Lepa Brena, nedavno je obradovala svoju publiku novom pesmom pod nazivom “Zar je važno dal se peva ili pjeva?” koja predstavlja uvertiru u novi projekat povodom 35 godina blistave karijere koji podrazumeva novi album i dokumentarni film o karijeri kojima će diva obradovati svoje mnogobrojne fanove.
Pesmu i spot prati jedna topla, ljudska priča i prisećanje na divne dane nekadašnje velike države Jugoslavije. Brena je uspela ovom pesmom da pošalje poruku iz srca i duše svim narodima o zajedništvu i suživotu da zakopaju ratne sekire suprotno velikim tenzijama koje su aktuelne poslednjih godina na prostoru bivše države, a reakcije publike su fenomenalne.
S obzirom na činjenicu da nosi titulu poslednje jugoslovenke, gostujući u otvorenom programu “Dan uživo” na televiziji N1, folk diva je prokomentarisala trentuno političko stanje i tenziju koja vlada među narodima na Balkanu.

Ja mislim da je ova trenutna tenzija politički nametnuta, zato što je politika preuzela naš suživot. Previše je politike u medijima, ali tome su doprinele ekonomske krize na našim prostorima. Ne bih da zvučim kao politički analitičar, ali ova tenzija je kao neka guma koja se previše razvlači i može lako da pukne.
Ne treba se igrati sa dušama ovih ljudi, koji su se toliko namučili svih ovih godina i koji sada žele da pronađu svoj ekonomski i socijalni status sa kojim bi mogli da žive dostojanstveno. Politika previše dominira našim životima, a to nije dobro ni za koga.

Ove godine, folk diva obeležava trideset godina od premijere prvog dela filma “Hajde da se volimo” najgledanijeg filma u jugoslovenskoj kinematografiji, koji i danas obara rekorde gledanosti u svojim brojnim reprizama. Zanimljiv je podatak da je u drugi deo ove popularne trilogije cenzurisan tako što je spot za pesmu “Jugoslovenka” izbačen, te se u novim reprizama ne emituje. Brena je nekoliko puta prokometarisala da je pesma izbačena zbog autorskih prava i određenih političkih statuta, a da je ona kolateralna šteta u svemu tome. Kao i to doba, kada je pevala o zemlji u koju je verovala i koju je volela, Brena i danas na svojim koncertima izvodi čuvenu pesmu “Jugoslovenka” koja je zasigurno jedan on njenih najvećih hitova u karijeri, a svaki koncert završava pesmom “Hajde da se volimo”, što je ustvari i njena poruka publici svih ovih 35 godina na sceni.

Za svoje fanove, Brena je pripremila novi album koji će za razliku od pesme “Zar je važno dal` se peva ili pjeva?” koja je u retro zvuku, biti potpuno moderan, uz setne tekstove, ali naravno i energične i žive pesme.
28. 12. 2017. nas očekuje premijera pesme “Boliš i ne prolaziš” uz prvi deo dokumentarnog filma, a već nekoliko dana nakon toga i kompletan album.
Kao krunu svog celokupnog rada, diva će održati veliku svetsku turneju koja će obuhvatiti sve velike gradove kako u svetu, tako i na Balkanu, kao u stara vremena, a turneju će zaokružiti velikim solističkim koncertom u Beogradu.

Kompletan intervju možete pogledati ovde:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *