PRIČAM TI PRIČU

LJUBAVNI ROMAN – ĆUPRIJE TOPLIČKOG OKURGA

Dragi moji, vaša tetka Saveta vam je otkrila mnoge tajne. Bili ste srećni da svake nedelje čitate pikanterije, vi da ali oni o kojima sam pisala baš i nisu. Moj dobar prijatelj Veliki Mag napisao je roman ”Ćuprije Topličkog okruga” o dobro nam poznatoj Čarobnici. Nadam se da ćete uživati otkrivajući kako je zla Čarobnica sa plaštom i popa prevarila, čini bacala, gatare posećivala, kod hodže po zapise išla…

Legenda kaže da je zla Čarobnica bila dugo zatočena u kuli, pošto su joj jataci ubili princa. Kaže legenda i da je noći provodila sa njima, ali…. Uhvati ih narod, a i nju pa ih zatvoriše u kulu… I dan danas možete čuti duh Čarobnice kako kuka o tom periodu strašnom.

Nikako ne smemo zaboraviti sluškinjice Žutu i Ljubinku, nepoznatog porekla tada.

Žuta je bila prva u službi i morala je da uništi jednu austrougarsku princezu, to joj je bio zadatak! Dok je Žuta radila na tom projektu, zla Čarobnica je u zamak namamljivala poznate prinčeve. Iz Crne Gore dođe jedan lep, ako ne i najlepši, princ. Ali Čarobnica ga namami u svoju kulu! Tu ga zatoči i straže postavi. Crnogorski najlepši princ uspeo je prevariti stražu i pobeže pravo u Italiju i od tada mu se gubi svaki trag.

No, ne potraja dugo, zla Čarobnica pronađe utehu u Kočijašu koji je bio poznati vozač kočija u našem kraljevstvu. Nije imao pedigre, ali je imao dobar korbač (ako me razumete). Žuta je ovu tajnu čuvala kao sveti gral i branila da se piše o tome, pošto je Kočijaš imao ženu. Zla Čarobnica na njemu nije štedela, obasipala ga je novcem, bajnim poklonima, ALI – NIŠTA, i on pobeže.

Da se malo vratimo na ljubavni život Ljubinke i Žute. Kažu da im je zla Čarobnica pomogla posle raskida Žute i jedne baronice iz kraljevstva Prve. Tu se živa izjede i nađe joj Ljubinku, a šta je bilo sa baronicom iz kraljevstva Prve niko više ne zna! Pobeže, verujem, pošto je bila zaposlena u jednoj pletiljskoj fabrici gde i Žuta radi.

Uh umalo zaboravih… U istoj fabrici zla Čarobnica zaposli poslednjeg princa, no na zahtev prinčeve tetke, grofice od Aleksandrije, on se odrekne i pobeže, TAKOĐE!

Oh, oh, zla Čarobnice, šta da radim s vama?

Tebe je Čarobnice Bog već obeležio, a Ljubinka i Žuta tek ste se verile i to u večnom gradu… Ne razumem samo što sam vam ja kriv pa me vas tri tako napadate?!? Sreću vam ne kvarim, no, no. A ti zla Čarobnice nemoj da si cicija. Plati im još neki put da se smire. Kad si mogla slike Bosketa i jedne pevačice, šta je jedno putovanje za tebe?

Da se mi vratimo na zlu Čarobnicu i njenu kulu u kojoj je pokušala da princa Vlada zavede. Priča se da je noćima sedela, pila i zavodila princa Vlada, no ništa. Princ Vlad je patio za jednom prelepom princezom iz kraljevstva zlatnog žita. Čarobnica je patila, ne zbog ljubavi, već iz pohlepe što je on neće. Raspitivala se da nije od onih koji vole druge prinčeve, odgovora nije bilo. Žuta je tražila bilo koji dokaz, ali ništa pobeže lepi princ Vlad.

Ljubinka, žena sa sto lica, sluškinjica koja zavede Žutu. Inače, Ljubinka je do sada imala hiljadu konjušara u kraljevstvu, kao Šeherezada hiljadu noći, samo je ovo hiljadu penisa Ljubinka. Kaže Čarobnica ne može više tako, baciću te u podrum (po navici), tu ćeš pisati priče o meni i mojima sve najlepše! Šta će Ljubinka, nema nikoga, svima se zamerila. Bila je glavna raznosačica slika onog Bosketa i asfalt princeze, pošto je Čarobnica iste otkupila da se osveti asfalt princezi. I uspe u zadatku tom, a poznato je da je Čarobnica u tome najbolja kao i u obijanju pragova moćnoj vlasteli.

Ljubinku gubimo u ovom delu romana, kaže legenda da se smirila posle hiljade i hiljade penisa, ako je vratimo zvaćemo je penis Šeherzada. Žuta će i dalje biti verna zloj Čarobnici i nastaviti da služi. Sećate se rumoneskog princa? Čarobnica ga uvezla, ali ništa. On je na balu više gledao muške dvorjane, a Žuta se baš uznemirila. Morali su joj staviti sirće ispod nosa da dođe sebi.

Načula zla čarobnica da u carstvu pored našeg živi jedna bogata i dušom dobra Sultanija, a taman je zaboravila da je neko vreme jurila Sultanijinog muža. On beše lep i bogat i u to vreme iza sebe imao je dva braka, no njoj to nije smetalo.Odluči zla čarobnica da ih kazni. Otme im sa svojom bandom lepog, mladog sulatana i baciše ga u neki podrum. Plakali su Sultanija i Sultan i molili u to vreme kralja nad kraljevima i uspeše nekako da oslobode mladog sultana, a čarobnica se izvukla.

Nije dugo prošlo zla čarobnica uspe da prevari Sultaniju, mada mislim da Sultanija mudra shvata ko je mladog sultana oteo i pušta zlu čarobnicu da joj pošalje Žutu služavku ne bi li vodila i služila mladom sultanu.Molićemo se da ovaj put zla čarobnica ne uspe u svojim namerama.

SV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *