SHOWBIZZ svet

Naomi Kembel u borbi za ravnopravnost – Trebalo bi pokrenuti afričko izdanje Voga! FOTO

Supermodel Naomi Kembel smatra da bi poznati modni časopis Vogue konačno trebalo da dobije i svoje afričko izdanje, jer bi se na taj način odalo priznanje doprinosu tog kontinenta globalnoj modnoj industriji.

Foto: Screenshot YouTube

Kembel je tokom posete glavnom trgovačkom gradu Nigerije, Lagosu, gde je učestvovala u modnoj reviji u sklopu nedelje mode pod nazivom “Arise Fashion Week” kazala kako postoji potreba za boljim predstavljanjem tog kontinenta u modnom svetu. – Mislim da bi konačno trebalo pokrenuti Vog Afrika. Imamo Vog Arabija, što smatram napretkom u modnoj industriji – rekla je u intervjuu za Rojters aludirajući na časopis namenjen čitateljkama i čitaocima Bliskog istoka, čiji je prvi broj izašao prošle godine.

Afrika dosad nikad nije dobila takvu priliku… priliku da se tkanine, materijali i karakterističan dizajn Afrike prihvate na globalnom nivou, a mislim da je to pogrešno – rekla je Kembel, rođena Britanka, svesna svojih korena, prenosi Story.

Niko iz kompanije Conde Nast International, koja izdaje časopis Vogue, nije bio dostupan za komentar.

Globalna modna industrija u poslednjih nekoliko godina je na udaru kritika, jer većinu modela na pistama i u časopisima, kao i modnih dizajnera čine belci, koji upravljaju i velikim modnih kućama.

Ljudi moraju shvatiti da boja kože ne utiče na to hoće li neko biti uspešan u svom poslu – kazala je Kembel.

Kao pozitivan primer da se nešto u tom području menja navela je imenovanje prvog crnog glavnog urednika britanskog Voga, Edvarda Eninfula poreklom iz Gane, u aprilu prošle godine.

Leave a Reply