MUZIKA region

Predrag Živković Tozovac: ”Jeremiju” sam pevao Titu, bio je muzikalan! VIDEO

Predrag Živković Tozovac poslednjih godina retko nastupa, a prisetio se vremena kada je pevao čak i Josipu Brozu Titu.

Foto: Screenshot YouTube

Tozovac već desetak godina ne peva za doček Nove godine, ni zvanične, ni one Srpske. – ”Kada mi se pružala prilika za našu srpsku, uvek sam pevao. Uostalom, to mi je i posao. Ne sećam se da su te nove godine bile zvanično zabranjivane. Doduše, jesu šefovi sala u pola dvanaest gasili svetlo i prekidali muziku. Više se slavilo po kućama nego po kafanama.” – priseća se Tozovac u intervjuu za Novosti.

Tozovac tvrdi da njegova pesma ”Jeremija pali topa” nije bila zabranjivana. – ”Daleko od toga. Ja sam tu pesmu pevao i Titu. On i njegovi je nisu zabranjivali, već ju je Broz razdragano prihvatio. Tito je, inače, bio jako muzikalan.” – otkriva legendarni pevač i dodaje: – ”Pevao sam sve lepe narodne pesme, jednu za drugom. Inače, ja znam najmanje hiljadu narodnih pesama, kao što ih je znao i pokojni Cune.”

Mnogo pesama je napisao i otpevao i ne može da jednu izdvoji kao dragu. – ”Ne bih nijednu da izdvojim, sve su mi drage. Ali neka bude ona Lenke Dunđerski, koja počinje sa: Noćas nisu sjale zvezdice na nebu… Ona me je inspirisala da napišem moju omiljenu pesmu “Jesen u mom sokaku”. – kaže Tozovac za Novosti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *