FILM I SERIJE vesti iz regiona

Reditelj serije “Nemanjići” o kritikama na račun iste

Kada se prošlog leta pojavio trejler za seriju “Nemanjići” na Internetu, privukla je ogromnu pažnju javnosti činjenica da je konačno neko snimio seriju o najslavnijoj vladajućoj srpskoj dinastiji.

Foto: YouTube Screenshot

Doduše, mnogi su u startu ocenili da je podosta inspirisano čuvenom serijom “Igra prestola” koja je i na našim prostorima zabeležila ogromnu popularnost, iako je nije emitovala niti jedna jedina televizija sa nacionalnom frekvencijom. Kako je sve pompezno i skupo delovalo na prvi pogled, gledaoci nisu mogli da dočekaju da vide prvu epizodu koja se emitovala 31. decembra 2017. godine na RTS-u.

Kad ono – haos.

Društvene mreže su preplavili veoma negativni komentari na račun ovog, kako se najavljivalo, istorijskog spektakla. Izuzev kostima, apsolutno nijedan jedini aspekt u seriji se nije dopao gledaocima. Od mlake glume, preko usiljenog dijaloga, do modernog beogradskog naglaska “kruga dvojke” su samo neki od komentara.

Međutim, reditelja ove serije Marka Marinkovića to ne opterećuje previše. Za “Srpski telegraf” je izjavio sledeće:

– U poređenju sa svetskim produkcijama naš celokupni budžet je, na primer, trećina epizode ‘Igra prestola’. Što se komentara tiče imao sam slično iskustvo i sa serijom ‘Moj rođak sa sela’, ali ju je na kraju gledalište prihvatilo i serija je postala jedna od najgledanijih. Društvene mreže su posebno, treba ih oslušnuti i čuti, ali ova serija je namenjena gledaocima i nadam se da će, nakon što budu emitovane i ostale epizode, gledaoci videti veliki trud i napor koji smo uložili u Nemanjiće.

Da li će gledaoci dati još šansi ovoj seriji, ostaje nam da vidimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *