FILM I SERIJE pozorište

Snežana Savić glumi Jovanku Broz

U monodrami ispovesti „Ja, Jovanka Broz“, scenariste i reditelja Milana Šarca, nekadašnju prvu dama igraće Snežna Savić.

Foto: Screenshot YouTube

Glumica i pevačica Snežana Savić kaže da je pred njom najveći izazov u karijeri dugoj više od tri decenije i obaveza da verno dočara lik žene koja je u stopu pratila Josipa Broza Tita. – Mi smo još na samom početku rada. Nekako je previše rano da se toj predstavi posvećuje neki prostor i daje toliki publicitet, mada je reč o vrlo značajnoj temi. Oduvek sam želela da tumačim tu ulogu, nema glumice koja takav izazov ne bi prihvatila. To je veoma veliki glumački zadatak i vrlo delikatna rola. Pokušaćemo da to uradimo na pravi način i da to bude na ponos – objašnjava glumica za Kurir.

Snežana naglašava da je novi angažman dobila po preporuci. – Uloga mi je poverena na inicijativu Filipa Davida i veoma mi je drago što su se setili mene. Dosta fizički ličim na Jovanku. Moj izgled je klasičan, a svakako bi mogla da je igra i žena koja uopšte nema fizičke sličnosti. Mi glumci uvek strepimo i kad je reč o manje zahtevnih rolama – iskrena je Snežana.

Tito i Jugoslavija našoj proslavljenog glumici ostaće u lepoj uspomeni. – Jovanka je obeležila jedno vreme vladavine „najvećeg sina naroda i narodnosti“. Bila je tragična ličnost. Nikad je nisam upoznala, iako mi je bila želja. Bila je omiljena u narodu ne samo zbog svoje lepote nego i držanja – zaključuje glumica.

Monodramu „Ja, Jovanka Broz“ publika će moći da vidi početkom marta. Milan Šarac, scenarista i reditelj, u profesionalnu biografiju upisao je dokumentarce o Radošu Novakoviću, Miri Trailović, Zoranu Radmiloviću, Miri Stupici…

izvor:kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *