PRIČAM TI PRIČU ...

TETKA SAVETA: OOO, DOBRO VEČE…DA LI SE POZNAJEMO?

Bilo je to u nekoj zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu…desio se sudar suprotnih svetova-u jednom danu! E, pa dragi moji, nemoguće je ovu priču ispričati, još je gore prećutati je. Najgore su one priče iz kojih priča tišina. Danas vam pričam ono sto vi dobro znate, dogadjaje koji su potresli domaću estradu, uzburkali duhove, podelili naciju i istini za volju-skrenuli nam pažnju sa političkih tema-njih dve. Jednu ćemo zvati Luče, a drugu Majka.

Neke stvari je nemoguće izbeći, ma koliko se trudili, planirali, kao i susret njih dve- u garderobi, na snimanju novogodišnjeg programa, ni manje ni više nego na državnoj televiziji! Znala je Majka da će Luče takodje biti tu, javili su joj. Izbegla bi ona i ovo pojavljivanje kao onomad na Mrkutinom koncertu (ova joj to nije oprostila), da nije u pitanju pojavljivanje na državnoj televiziji i da se bukvalno tamo ne pojavljuje nakon 7 godina. Čekala je Majka na hladnoći dobrih pola sata da Luče izadje iz zgrade, ali ona je davala intervjue i to se odužilo…Vidno iznervirana, Majka je ušla goropadno sa celom svojom svitom rešena da prodje pored ove kao pored turskog groblja, jer i vrapcima na grani je jasno da se njih dve ne mirišu.

Pogledavši je direktno u oči, širokog osmeha, Luče je izgovorilo to famozno “dobro veče” i još famozniju rečenicu “Jel se mi poznajemo, ili ne poznajemo?” Stvorila se u trenutku neprijatna situacija pred svima prisutnima koja je iznedrila “Ti odluči! Čas se poznajemo, čas se ne poznajemo!” Ne skidajući osmeh sa lica, Luče je insistiralo da je odlučila da se javi i da nema peoblem te vrste. Iznervirana, gotovo u neverici šta se izdešavalo pred novinarima, Majka je izletela odatle, onako u haljini, žureći prema kolima ne želeći da prokomentariše ovu neprijatnu situaciju. Tišina. Ali, tu sam ja da vam ispričam istorijat njihovog odnosa koji datira još od devedesetih.

U vreme pojavljivanja Majke na estradnoj sceni, Luče je već bila jugoslovenska najmladja zvezda i jurišala je na tron na kojem su već bile Kobra i Slatkica. Njenu karijeru je u to vreme već vodio Slatkicin čuveni menadžer Djoka. Pobedjivalo je Luče na “Poselu godine 202” tri puta za redom, na kome se i Majka takmičila. Prilikom treće pobede, negodovala je Majka, jako nezadovoljna svojim 4.mestom i davala oprečne izjave o Lučetu. Nakon toga, Majka je ubrzo otišla u zemlju mleka i čokolade da peva i svi dobro znamo za njenu vezu sa čovekom koji je bio stariji, oženjen i koji je poreklom pripadao naciji koja je u to nedoba bila u ratu sa našom zemljom. Šišanje…oduzimanje pasoša…I svi znamo priče o njenom spasavanju, prebacivanju za Beč u kojem je indirektno učestvovao njen budući suprug. Ali, vratimo se njima dvema. Pokušavala je Majka na sve moguće načine da povrati pozicije i da objavi novi album, niko nije hteo zbog lošeg imidža koji je stekla zbog veze sa čovekom u zemlji mleka i čokolade. Molila je Majka sve kolege, pitala je i Luče za pomoć koja je tada snimala za privatnu diskografsku kuću koju je tada vodio Djoka koji nije hteo ni da čuje. Majka je bila ljuta, ubedjena da Luče stoji iza toga, iako je to bilo daleko od istine. Luče je napredovalo nezadrživo u karijeri.

Turneje, nagrade, svetski odradjeni koncerti, koreografije, ogromni tiraži, nevidjena popularnost. Karijera Majke takodje kreće uzlaznom linijom, ali nije lako zauzeti tek tako prvu poziciju, ma koliko god se to želelo. Nije ni malo lako skinuti Luče sa estradnog trona kojim do tog trenutka suvereno vlada već nekoliko godina. Ali, uvek postoji ono ali…Sve počinje da se nekako menja otkad je Majka započela vezu sa tada najuticajnijim čovekom u državi. Postala je drčnija, direktnija i svesna moći koju bi mogla da ima i da joj omogući ono što je ona oduvek htela-da bude prva na estradi! U vreme zabavljanja sa njim, krenulo je to polako, neprimetno. Njena turneja, njeni koncerti bivaju proglašeni po štampi kao najposećeniji, iako su su iste godine na estradu vratile i Kobra i Slatkica , i imale uspešnije turneje od nje, a kamoli Luče koja je bila neprikosnovena, čiju je karijeru nakon smrti Djoke preuzeo Kizo njen tadašnji dečko. 

Šta se dalje dešavalo između Lučeta i Majke otkriću vam sledećeg petka. Čitamo se!

G.

Leave a Reply