PRIČAM TI PRIČU ...

TETKA SAVETA: SVE JE ISTO, SAMO NJEGA NEMA!

Dragi moji, i ovog petka vam donosim nastavak priče o Lučetu i Majci.

Nastavilo se naravno istim tempom. Majka je od obojene televizije napravila lični servis i svoju medijsku kuću. Luče je bilo zabranjeno na istoj i dugo se nije pojavljivala kod Makse dok je vodio najgledaniji live šou na toj televiziji. Najpodliji udarac za Luče se desio pred kraj te godine, u vreme izlaska njenog albuma. U jednim estradnim novinama pojavila se prva fotomontaža ikada u nas-ona na wc šolji, golih grudi, prekrštenih nogu…Trebalo ju je ismejati i omalovažiti. Obeshrabriti i naterati da se konačno povuče. Njena nova kaseta je za samo 3 dana bila prodata u 100 000 primeraka i to je naravno smetalo i nerviralo. Pokojna novinarka Kona je znala poreklo te fotografije jer joj je urednik tih estradnih novina rekao da je tu fotografiju lansiralo tadašnje podzemlje i uz ucene i pretnje zahtevalo da bude objavljena. Bolelo je ovo mnogo Luče, plakala je i ovog puta i rešila da se stvarno povuče, jer joj je ovo bilo previše. I bilo je, jer je bila nemoćna da reaguje, da demantuje-nema svrhe jer je šteta već bila učinjena. Rešila je da ćuti, ali i da se ne povlači. Inat u njoj ju je naterao i da zakaže veliki beogradski koncert proleća naredne godine koji je prevazišao njen poslednji koji je održala 3 godine pre toga. Mada, ni on nije prošao bez trzavica i problema. Htelo je Luče da koncert održi u istoj koncertnoj sali, ali iz nekog čudnog i neobjašnjivog razloga zakup sale je preko noći za nju postao 5 puta skuplji u odnosu na cenu koju su njene kolege plaćale za zakup iste. Morala je da traži drugo rešenje. Nakon koncerta, tek po neki novinski članak, na kašičicu, mlaki novinski naslovi…Kao da nije održala spektakularni koncert, maltene nikad takav vidjen kod nas. 

Treba naglasiti da se u medjuvremenu vratila na obojenu televiziju, ali i da niko nije hteo da pusti taj njen koncert. Ničim se nije smela baciti senka na Majkine uspehe i popularnost. Nakon tog koncerta, Luče se sve više i više povlačilo jer je za nju u takvim okolnostima bilo nemoguće nastaviti i voditi uspešnu karijeru. General je svojoj supruzi obezbedio i slavu i uticaj i pozicije koje je ona zadržala i nakon njegovog ubistva. Udajom Lučeta i njenim povlačenjem sa estrade, više nije postojala nikakva smetnja i nikakva konkurencija koja bi joj bilo šta remetilo. Tu i tamo su se sretale u prolazu i vešto izbegavale jedna drugu sve do trenutka kada je i sama Majka doživela da bude zabranjena na obojenoj televiziji. I svi dobro znamo zbog čega. Mitar se potrudio da je apsolutno nigde nema. Bila je primorana da se javi Lučetu i da iskoristi pogodnosti njene televizije koja je jedna od najgledanijih u dijaspori. I desilo se čudo! Njih dve su se zbližile, družile, čule telefonom. Lučetu je bilo žao što Majka doživljava medijsku torturu jer je i sama znala kako je to. Bila je ubedjena da se Majka promenila. Bilo je to vreme kada je ona bila jako zaljubljena u Lučetovog i Bjelinog kućnog prijatelja Automobilistu. Vidjali su se kod Lučeta na televiziji i izlazili svo četvoro…sve dok Majci nije bila skinuta zabrana i dok nije ponovo povratila sve svoje pozicije. 

Naravno, više se nije javljala, zvala, pisala. Prekinut je bio svaki kontakt. Luče je bila ljuta, razočarana i osećala se izigranom. Krajem te godine je “mala od skandala” napisala Majci ono čuveno “otvoreno pismo” i djavo je odneo šalu. Za jedan nedeljni list, pred novu godinu, Luče se slikalo sa njom i Majka je to shvatila kao provokaciju, ali i poruku da Luče podržava “malu od skandala”. Usledile su neprijatne stvari po Luče-naručeni novinski naslovi kako joj je policija upala u dvorac, da joj ga oduzimaju, kako navodno drži radnike neprijavljeno…slede neprijatni udarci Majkinog kućnog prijatelja Vidana na račun Lučetovog stila i oblačenja koje je iz godine i godinu bilo sve podlije i ružnije…sve se nastavilo tamo gde se stalo devedesetih.Razne PR službe, razni novinari, kućni prijatelji, urednici ovih ili onih televizija, voditelji…Svima je poznato da se njih dve ne vole. Svi bi da isprovociraju da konačno i jednoj i drugoj padnu maske po pitanju odnosa njih dve. Nezadovoljstvo kod jedne, bahatost kod druge. Sve do onog “Ooo, dobro veče da li se mi poznajemo?”

Mnogo toga je satkano u toj jednoj rečenici. Mnogo bola, nezadovoljstva, ali i nade. Htelo je Luče to veče da stavi tačku na sve to i da joj pruži ruku i da to bude jedan gest dobre volje. Sve je otišlo u pogrešnom pravcu, ali možda i nije. Maske su definitivno pale-i kod jedne i druge! Nema potrebe više za izbegavanjem, a ni za glumom. Ujedno je ovo i odgovor na pitanje “Može li neko nekome da pokloni ili oduzme karijeru?” Možda je pravo pitanje: “Postoji li išta nemoguće u zemlji Srbiji?” Ne zaboravimo da je general pre dve decenije svom fudbalskom klubu ucenama i pretnjama obezbedio prvo mesto i titulu državnog prvaka. Dakle, sve je isto, samo njega nema!

Leave a Reply