ANKETA: Biramo najveću žensku i mušku balkansku zvezdu! MUZIKA region

Vi ste izabrali – Ovo su najveće muške i ženske balkanske muzičke zvezde

U proteklih dvanaest dana čitaoci Balkan Star Newsa imali su prilike da izaberu najveće balkanske muzičke zvezde u kategoriji pevača i pevačice.

U kategoriji pevačica mogli ste da birate između Lepe Brene, Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Vesne Zmijanac, Cece Ražnatović i Severine Kojić.

Ubedljivu pobedu odnela je Dragana Mirković, sa 45% vaših glasova.

Publié par Dragana Mirkovic sur jeudi 2 février 2017

Dragana je i ovom anketom dobila potvrdu da je najvoljenija balkanska pevačica, a ona je 2007. u Bugarskoj već dobila nagradu za najpopularniju balkansku pevačicu. Iza Dragane je 34 godina veoma bogate karijere. Do sada je izdala 21 album, a treba pomenuti i jedan koji je izašao na engleskom jeziku i to kao saundtrek filma “Slatko od snova” u kome je igrala glavnu ulogu. Ne postoji nagrada u ex-YU državama, ali i regionu, koje ova vrsna umetnica nije dobila.

Dragana je poznata i kao prva pevačica narodne muzike koja je uvela na svojim koncertima plesne koreografije, mikrofone bubice i nesvakidašnje kostime, od kojih nije odustala ni dan danas, u šta se uverila i njena armija fanova na koncertu u beogradskoj Areni, koji je bio novi domaći zadatak za sve njene kolege.

 

U kategoriji pevača mogli ste da izaberete između Željka Joksimovića, Dina Merlina, Zdravka Čolića, Šabana Šaulića, Ace Lukasa i Harisa Džinovića.

U ovoj kategoriji glasanje je do samog kraja bilo neizvesno, ali je pobedu na kraju izborio Šaban Šaulić sa 36% glasova.

POZDRAV ZA SVE MOJE FANOVE SIROM SVETA

Publié par Šaban Šaulić sur lundi 20 novembre 2017

Šaban Šaulić sa razlogom nosi titulu kralja narodne muzike. U karijeri dugoj skoro pola veka Šaban je snimio mnogo hitova, koji se sa nesmanjenim žarom, slušaju i dan danas. Iako je svoj prvi solistički koncert u Beogradu imao tek 2012. godine, pre toga je punio sve koncerte sale i hale širom zemlje i regiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *