region SHOWBIZZ

Zorica Brunclik i Kemiš tvrde da su i dalje zabranjeni na RTS-u, Olivera Kovačević to demantuje!

Zorica Brunclik do sada je mnogo puta izjavljivala da joj je zabranjeno da gostuje u emisijama državne televizije, kao i njenom suprugu Miroljubu Aranđeloviću Kemišu, a urednica RTS-a Olivera Kovačević ovakve izjave demantuje.

Foto: Instagram/zoricabrunclik_official

Prema saznanjima “Blica”, Zorica je u više navrata poslednjih godina zvana da bude gost na RTS-u, i to u nekoliko muzičkih emsija, gde bi izvodila svoje pesme uživo, međutim uvek je nalazila određeni razlog zbog kog nije u mogućnosti da gostuje. Nedavno su je pozvali da gostuje u emisiji “60 najlepših narodnih pesama”, gde je takođe odbila da se pojavi.

Koje su to emisije u koje su mogli da je zovu? To je samo nekoliko emisija. Žika je nikada nije ni zvao. Jedina emisija u koju su zvali je “Balkanska ulica”, i to Zorica može da potvrdi, da nije mogla da gostuje. Niko nije zvao, ni Bosanac je nije zvao za emisiju “Ide mile” – tvrdi za “Blic” Miroljub Aranđelović Kemiš, koji očekuje da Brunclikova bude pozvana od strane čelnih ljudi Javnog servisa.

Zašto Olivera Kovačević nije okrenula Zoricu da je pita za gostovanje? Mogla je da zove kada je bila novinar, a sada ne može? Bio sam glavni i odgovonri urednik muzičkog programa pa sam zvao goste, ne razumem što ona sada ne može da pozove. Od 2000. godine nismo kročili na RTS, ni Zorica ni ja. Na primer, ja imam papir da mi je zabranjen ulaz od 2000. godine i još nije sklonjena ta zabrana i nije doneta uredba da bih mogao da gostujem na RTS – ističe Kemiš.

Od kada sam na mestu urednika zabavnog programa, niko nije zabranjen, a Zorica Brunclik je više puta pozvana da gostuje i svaki put je odbijala uz izgovore. Uglavnom su urednici komunicirali sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišem. Tako da nije korektno isticati da postoje bilo kakve zabrane. Sledeće nedelje ćemo je pozvati da gostuje u jednoj od naših emisija, pa ćemo vas obavestiti da li će pristati – rekla je Olivera Kovačević za “Blic”.

Verica Ilić, koja radi emisiju “60 najlepših narodnih pesama” ističe da je nebrojeno puta zvala Zoricu, ali da ona nije pristala da se pojavi.

Znate šta, mi se svi razlikujemo od prioriteta i šta je naše polažište. Zoricu sam zvala bezbroj puta. Čula sam da je zvao urednik Zoran Dašić Daša da učestvuje u nekoliko emisija. Rekla je da može, ako joj se RTS izvni javno i da naprave šou od jednog sata posvećen njoj. To je ono što je ona uvek pričala. Onda je Šukletović zvao nekoliko puta i na jednom snimanju je od njenih kolega dobio informaciju da je promenila broj. Tada je Ana Bekuta dala novi broj. Bili smo sve troje prisutni i zvali smo Kemiša. On je ponovio identičnu priču koju je godinama pričali. Da Zorica Brunclik može bez RTS-a, da njoj duguju izvinjenje i da traži šou. U tom razgovoru je isticala da su on i Zorica maltene institucija za sebe i da im ne treba niko – kaže za “Blic” Verica Ilić i dodaje: – Na kraju sam iz prijateljskih osnova pozvala Kemiša pošto smatram da svi, pa i Zorica i Kemiš, duguju nešto svojoj publici. Sa Kemišem sam radila i dugo da znam. Nisam zvala u ime RTS, ni zvanično, nego pošto smo prijatelji, na toj osnovi sam pozvala, da pokušam da ispravim situaciju. Mislila sam da je njihova publika uskraćena za njena pojavljivanja. Onda je on rekao, “da njemu ne treba RTS, da sada može da svako na “youtubu” da ukuca pesmu i slušaju. I da imaju mnogo posla. I dodao da ako RTS bude snimio autorske pesme gde je on autor, a izvodi ih neko drugi, on će tražiti preko SOKOJ-A zabranu” – objasnila je Verica.

Leave a Reply